Rijksdienst voor archeologie, cultuurlandschap en monumenten
XML RSS 1.0 Feed

Lot of Houses (een merknaam van Compagnie des Bataves SARL) is een ingenieursbureau, gespecialiseerd in de begeleiding van hen die van plan zijn een woning te kopen of verkopen en hierbij behoefte hebben aan onafhankelijke, professionele voorlichting en ondersteuning.


AAN DEZE SITE WORDT MOMENTEEL GEBOUWD. ONE EXCUSES VOOR HET TIJDELIJK GEBREKKIG FUNCTIONEREN

Frankrijk   Onze activiteiten in Frankrijk


In Frankrijk opereert Compagnie des Bataves onder de merknaam LOT OF HOUSES.
LOT OF HOUSES staat in Frankrijk ingeschreven bij zowel de Chambre de Métiers als de Chambre de Commerce, als gecombineerd ingenieursbureau en bouwbedrijf. Als opdrachtgever kan je daar profijt van hebben.

Je kunt LOT OF HOUSES inschakelen bij het vertalen, interpreteren en toelichten van officiële documenten.

Je kunt LOT OF HOUSES vragen bouwtoezicht uit te voeren, alsmede bouwcoördinatie.

Voor het noorden van de Lot (46), zuiden van de Correze (19) en oosten van de Dordogne (24) kunt je er ook voor kiezen LOT OF HOUSES formeel als overkoepelend bouw-orgaan op te laten treden bij je (ver)bouwing. LOT OF HOUSES gaat dan vervolgens aan de gang met eigen personeel, óf met uit Nederland of Engeland afkomstige vaklieden, óf met lokale aannemers en installateurs, óf met een combinatie hiervan). Op die manier wordt optimaal gebruik gemaakt van zowel lokaal aanwezige kennis als nederlandse gewoonten.
Omdat LOT OF HOUSES formeel ook als bouwbedrijf is geregisteerd, kan tevens de 10-jarige garantie op uitgevoerde werkzaamheden worden afgegeven. Een voordeel dat een klussenbedrijf u niet snel zal geven!!!


LOT OF HOUSES
Domaine de Vayssières
46130 PRUDHOMAT
tel. 0033 565 110 778

website: www.buildinginfrance.com
mail: info@buildinginfrance.comFrankrijk - land van amusante blunders en risico's

Dat er risico’s zijn bij het kopen van een huis in Frankrijk is iedereen wel duidelijk. In diverse televisieprogramma’s zijn de blunders van anderen wekelijks te bekijken. Het is misschien amusant om naar de fouten van anderen te kijken, maar om zelf wijzer te zijn is niet altijd eenvoudig.

Voor de mensen die er geen heil in zien om het koopproces met eventuele kopzorgen en vele vraagtekens door te moeten gaan, bestaan wij.  Deze klanten zoeken advies, bereiden zich goed voor en “kopen” dit risico af door ons voor de aankoop begeleiding in te schakelen. Of te wel zij kiezen te werken met adviseurs die gespecialiseerd zijn in het doorlezen en begrijpen van koopcontracten, bestemmingsplannen, bouwvergunningsaanvragen, subsidie mogelijkheden, en de kennis in huis hebben om de juridische en bouwkundige problemen omtrent onroerend goed in Frankrijk te voorkomen of te genezen.Aankoopbegeleiding

Wij adviseren onze klanten bij de aankoop van een woning of bouwgrond in Frankrijk. Als kenners van de procedures, obstakels en mogelijkheden die zich bij de aankoop van een huis in Frankrijk kunnen voordoen, zorgen wij ervoor dat alles, in de juiste volgorde, gebeurt zonder zorgen en verrassingen voor u.

Het klinkt eenvoudig. Een stuk grond kopen, een tekening laten maken, een bouwer zoeken en 12 tot 18 maanden later woont u in Zuid Frankrijk. Als het zo eenvoudig zou zijn .......
Tijdens deze plannen zouden onder andere de volgende vragen op kunnen komen:
Hoe weet ik of een aannemer/architect de juiste is?
Hoe en waar check ik de garanties en certificaten van de bouwer?
Ken ik alle regels waar een bouwvergunning aan moet voldoen?
Wanneer ben ik verplicht een architect in te schakelen?
Wie kan mij vertellen wat, waar en hoe groot ik bouwen mag?
Hoe kan ik controleren of een bouwofferte redelijk is?
Is mijn Frans goed genoeg om de architect goed uit te kunnen leggen wat ik wil, of te onderhandelen met de aannemer?
Wie controleert of de bouwer doet wat hij hoort te doen? Houd ik het overzicht wel vanuit Nederland?

Indien u bij het lezen van deze vragen geen problemen voorziet, u genoeg tijd heeft en u vaak op de bouwplek aanwezig zult zijn, kunt u het goed alleen af. Voor de meesten geldt echter dat ze deze vraagstukken en problemen graag uit handen geven. Bijvoorbeeld aan Archi+BouwConsult. Wij kunnen u een bouwbegeleiding aanbieden waar u veel profijt van zult hebben.Bouwbegeleiding - juist bij verbouw en renovatie

In het kort: een begeleiding vanaf de aankoop van de grond c.q. uw woning tot het overdragen van de sleutel. Het begint bij de aankoop van de grond. We checken of en wat er gebouwd mag worden. Contacteren de gemeente en DDE (adviesorgaan van de gemeente) over de toekomstplannen van de omgeving en bespreken dit met u.
Na aankoop bespreken we samen wat voor huis u wilt bouwen c.q. hoe u uw huis wilt verbouwen.

Terwijl een architect uw ideeën uittekent, contacteren wij alvast de bouwers. We selecteren in samenspraak met u bouwbedrijven.
Wellicht onnodig te melden: wij ontvangen geen commissie van de bouwers of een andere partij dan u. U bent onze opdrachtgever en u bent de enige die ons betaalt.

Na de goedkeuring van de vergunning en na onderhandelingen met de bouwbedrijven kan de bouw beginnen. Wat doen wij om uw bouw zo volledig mogelijk te begeleiden?:
we maken de tekeningen (niet verplicht), het bestek en de werktekeningen we vertalen uw wensen
we coördineren en controleren de door u goedgekeurde planning en werkzaamheden
we zijn minimaal 1 keer per week op de bouw aanwezig.
we controleren de technische/bouwkundige aspecten
we houden de boekhouding van de bouw bij
we zorgen ervoor dat al uw vragen beantwoord worden en geven advies
en - last but not least - we denken actief met u mee.

Na de bouw wordt uw huis opgeleverd en zal er een uitgebreide keuring plaatsvinden. U bent hierbij aanwezig en in het op te maken rapport wordt aangeven of er punten zijn waar u het niet mee eens bent. Vervolgens zorgen wij ervoor dat deze punten opgelost worden.

Wij garanderen u dat u op vele momenten blij zult zijn dat wij achter u staan en uw toekomstige huis en belangen vakkundig in de gaten houden.

Omdat wij zowel de technische als juridische kennis in huis hebben, de taal beheersen en een groot netwerk hebben, zal de bouw vloeiender verlopen dan indien u dat zelf vanuit Nederland proberen zult.Controleren van de Compromis de Vente (voorlopig koopcontract)

We controleren en bespreken met u de Compromis de Vente, het contract dat u tekent om te omschrijven onder welke voorwaarden u bereid bent het huis te kopen. We vertalen niet alleen maar bekijken ook of er niet teveel of juist te weinig in staat.


FRANCE
Welk gebied bestrijken wij ?

Ons werkgebied voor actieve begeleiding concentreert zich in het noordelijke gebied van het departement de Lot (46), het zuiden van de Correze (19) en het oosten van de Dordogne (24).

Heeft u werkzaamheden waarbij afstand niet direct een rol speelt, u kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het lezen, vertalen, interpreteren en toelichten van officiële documenten, offerten en bouw- en aannemingscontracten, dan spreekt het voor zich dat zijn we graag voor u uit voeren voor het gehele land.Laatste wijzigingen op onze website

  • algehele restyling [20--02-2009]

  • proefversie [28-12-2007] diversen [12-12-2010] [16-12-2016]